Dagens PS

Känd finanschef död – hoppade från skyskrapa i New York

finanschef
En stökig sommar övergick i tragedi på det multinationella bolaget Bed Bath & Beyond. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 05 sep. 2022Publicerad: 05 sep. 2022

Efter att ha informerat sina investerare om nedskärningar och ny finansiering, valde finanschefen på Bed Bath & Beyond, Gustavo Arnal, att avsluta sitt liv, rapporterar Wall Street Journal. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var under fredagen som nyheten kom att Gustavo Arnal, finanschef för Bed Bath & Beyond, omkommit efter att ha hoppat från en skyskrapa i New York. En tragedi som rullades upp bara dagar efter att den 52-årige finanschefen informerat om att närmare en femtedel av kedjans butiker kommer att stängas ned till förmån för ny finansiering.

Åtgärder som i sin tur kommer efter en sommar präglad av fallande försäljning och förluster. I juni i år lämnade företagets tidigare vd Mark Tritton sin post, vilket resulterade i en ledarskapskris, som ännu inte är löst.

Jenga Tower är en skyskrapa om 57 våningar på Manhattan. (Bild: Wikimedia Commons)

Hade bränt sina kassareserver

Bed Bath & Beyond ska även ha bränt sina kassareserver och hade i maj månad endast cirka 100 miljoner dollar. Bolagets marknadsvärde har också sjunkit till under 1 miljard dollar, motsvarande 10 miljarder kronor, vilket kan jämföras med omkring 17 miljarder dollar för tio år sedan.

När Arnal i onsdags redogjorde för bolagets omstruktureringsplaner var det således under hög press. Han stod även i färd att slutföra bolagets kvartalsrapport. Så blev det inte.

Istället valde Arnal att avsluta sitt liv. Enligt uppgift genom att hoppa från sin bostad Jenga Tower. En skyskrapa om 57 våningar på Manhattan, skriver The Wall Street Journal.

På Bed Bath & Beyond har man ännu inte kommenterat vem som ska efterträda Arnal.

ANNONS

“Hela Bed Bath & Beyond Inc.-organisationen är djupt ledsen över denna chockerande förlust”, sade man i ett uttalande under söndagen.

Läs även: ”Mystiska” dödsfall i Ryssland – den tionde oljechefen i år

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS