Att fler och fler biltillverkare har börjat utveckla elfordon är välkänt. Men ännu utgör elbilarna en begränsad del – både av världens fordonsflotta och som andel av nytillverkade fordon. Men nu tar Hyundai ytterligare ett steg och satsar hela utvecklingsbudgeten på elfordon.

ANNONS

Hyundai har beslutat att lägga ned avdelningen för utveckling av förbränningsmotorer, enligt tidningen Korean Economic Daily. Tillverkaren ser ingen framtid för utvecklingen av fossila motorer och utvecklingsresurserna ska istället läggas på elbilar. Det skriver tidningen Elbilen.

Hyundai-chef: ”Oundvikligt”

Hyundais chef för forskning och utveckling, Park Chung Kook, skickat ett mail till medarbetarna och kommenterat företagets prioriteringar och kallat dem ”oundvikliga”. Enligt Park Chung Kook måste Hyundai ”ställa om systemet för framtida innovation baserad på de stora framgångarna i det förflutna”.

Omprioriteringen har stora konsekvensker för anställda ingenjörer och utvecklare. Omkring 12 000 medarbetare måste skolas om. För de flesta väntar nya arbetsuppgifter inom utveckling av elmotorer.

Hyundai har också nyligen höjt målet för försäljning av elbilar från en miljon till 1,7 miljoner år 2026.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Här är elbilarna billigast – Sverige i botten [Dagens PS]
Varning för kris till viktig råvara till batterier [Dagens PS]