Dagens PS

Foodoras satsning – leverans med vattenskotrar

foodora vattenskotrar
Foodora börjar nu med leveranser ut till skärgården, med vattenskotrar. (Foto: Foodora)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 17 aug. 2021

Budföretaget Foodora ger sig ut på vattnet, med sin nya satsning på skärgårdsleveranser via vattenskotrar. Detta rapporterar Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Marknaden för snabba leveranser blir allt större och konkurrensen är stor. Nyligen tog Vembla in kapital för att krympa leveranstiden till bara tio minuter och Kavall har fyllt på sin kassa med 50 miljoner för att snabba på leveranser.

Expanderar flitigt 

Men ett bolag som varit med i svängen ännu längre är Foodora, som under en lång tid satsat på att erbjuda snabbast leveranstid. 

Från början var Foodora endast fokuserat på att leverera mat från restauranger och kaféer, men på senare tid har bolaget utökat sina tjänster med bland annat egna livsmedelsbutiker.

Innan årsslutet planerar bolaget att öppna ytterligare 30 butiker, så kallade “dark stores”, i Norden. 

Samarbete med Swepelago 

Senaste nytt är att Foodora ska börja leverera ut till Stockholms skärgård med hjälp av vattenskotrar och snabba ribbåtar. Satsningen sker med hjälp av Swepelago. 

“Vi är inte först med att leverera dagligvaror på vatten, men vi är verkligen först med snabba hemleveranser, att vi valt vattenskotrar är för att de snabbt kan ta sig till kunden med varor, beställer kunder flera matkassar så finns ribbåtar tillhands”, säger John Denbratt, operativ chef på Foodora Sverige, i ett pressmeddelande.

ANNONS

“Vi testar hela tiden nya sätt att snabbt nå våra kunder. Nu satsar vi på att göra skärgården vackert rosa”, fortsätter han.  

Ny trend

Ett annat bolag som redan levererar till sjöss är Mathem, som med hjälp av snabba motorbåtar skickar livsmedelsprodukter till kundens utvalda koordinater ute till havs. Tjänsten har blivit enormt populär, och i år har bolagets skärgårdsleveranser hittills ökat med 15 procent.  

Även Picsmart ska i höst börja med skärgårdsleveranser, med hjälp av Waxholmsbolaget.

Läs hela artikeln på Dagens Industri. 

Läs mer: Foodora expanderar – konkurrerar med livsmedelskedjorna   

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS