Under de kommande fem åren räknar den sociala mediejätten Facebook med att skapa 10 000 nya jobb i EU. Det framgår i ett blogginlägg.

ANNONS

I blogginlägget skriver Facebook att företaget räknar med att skapa 10 000 nya jobb i EU under de kommande fem åren.

Det handlar enligt Facebook om ”nya högkvalificerade arbetstillfällen” med siktet inställt på att öka den europeiska närvaron och bygga ett ”metaversum”, det vill säga en digital värld, enligt företaget.

”I samarbete med andra utvecklar vi det som ofta kallas metaversum – en ny fas av sammankopplade virtuella upplevelser med hjälp av tekniker som virtuell och förstärkt verklighet”, heter det.

Europa ses som viktigt

Facebook vill genom investeringen visa på hur viktigt Europa är för företaget.

”EU har ett antal fördelar som gör det till en utmärkt plats för teknikföretag att investera – en stor konsumentmarknad, förstklassiga universitet och, vilket är avgörande, talanger av högsta kvalitet. Europeiska företag ligger i framkant på flera områden, oavsett om det är det tyska bioteknikföretaget som hjälper till att utveckla det första MRNA-vaccinet någonsin eller koalitionen av europeiska neobanker som leder framtidens finans. Spanien ser rekordnivåer av investeringar i startups som löser allt från dagligvaruleverans online till neuroelektronik, medan Sverige är på väg att bli världens första kontantlösa samhälle 2023”, skriver Facebook i blogginlägget.

ANNONS
ANNONS

Facebook är inte ensam om att satsa på egna metaverse, även Microsoft, Roblox och Epic Games har samma planer.

Läs även: Facebooks vd slår tillbaka – kallas lögnare [Dagens PS]