Teslas och SpaceX:s vd Elon Musk har dragit sig ur Twitteraffären – och stämts för det – och aviserar nu att han köper Manchester United.

ANNONS

I ett Twitterinlägg på tisdagen skriver Elon Musk, som stämts av Twitter för att ha brutit sitt avtalade förvärv av den sociala medieplattformen, att han planerar att köpa den engelska storklubben Manchester United.

Det här rapporterar Reuters men konstaterar att den frispråkige entreprenören inte redogör för några detaljer om hur köpet ska gå till.

”Jag köper Manchester United”, basunerade Musk ut.

I dag ägs Premier League-klubben, en av världens främsta, av den amerikanska Glazer-familjen.

Men upprörda fans över att laget förlorat sina båda inledande matcher den här säsongen anser att familjen ska lämna klubben och enligt Reuters har en del missnöjda supportrar uppmanat Musk att köpa Manchester United i stället för Twitter.

Superentreprenören Elon Musk, som är världens rikaste person med en förmögenhet på 270 miljarder dollar, fick inte bara applåder på sitt besked att han tänker köpa den anrika fotbollsklubben.

Vissa av hans följare hånade honom och betraktade utspelet som ett skämt.

Manchester United uppges ha mer än 32 miljoner följare på Twitter och inom tre timmar hade Musk fått nästan 320 000 så kallade likes på sin tweet.

ANNONS
ANNONS

Uniteds kris sätter avtryck på börsen och enligt Reuters har fotbollsklubbens aktier tappat en fjärdedel i värde de senaste tolv månaderna till ett värde av drygt 2 miljarder dollar.

”Aktien har återhämtat sig den senaste månaden och stigit med 16% för att stänga på 12,78 dollar på tisdagen”, uppger nyhetsbyrån.

Läs även: Elon Musk – vill sluta kolla mobilen på morgonen [Dagens PS]