Elon Musk kollar mobilen direkt på morgonen när han vaknar, precis som många andra. Nu vill han slopa sin ovana och istället lägga tiden på att komma i form.

ANNONS

Teslagrundaren Elon Musk är knappast ensam om att kolla mobilen när han vaknar på morgonen. Enligt data från IDC Research så följer 80 procent av dagens användare av smarta telefoner samma mönster på morgonen.

En ovana

Musk kallar det för en ”ovana” i en nyligen gjord intervju, berättar CNBC.

”Det är en fruktansvärd vana, faktiskt”, säger han.

Istället för att som nu spendera en halvtimme med att gå igenom mejlen på mobilen när han vaknar vill Musk istället lägga den tiden på att försöka komma i form.

”Jag kommer gå över från att omedelbart titta på min telefon så fort jag vaknar till att träna i minst 20 minuter – och sedan kommer jag titta på min telefon.”

Träning ökar produktiviteten

Den morgonritualen med träning i fokus ökar även produktiviteten visar studier i den brittiska tidskriften Sports Medicine, där de medverkande fick bättre korttidsminne, uppmärksamhet och beslutsfattande efter träning på morgonen.

För nattugglan Elon Musk, som inte går och lägger sig förrän vid 03 och vaknar vid 09.30 så handlar ”ovanan” om att inte missa viktiga saker som kan ha hänt i hans företag under natten.

ANNONS
ANNONS

”Jag driver SpaceX och Tesla, så det händer vanligtvis någonting under natten.”

Läs även: Han fördömer Teslas så kallade autopilot [Dagens PS]