Elon Musk berömmer Netflix efter att bolaget sagt till sina medarbetare att sluta om de inte kunde arbeta med innehåll som de inte kan stå för.

ANNONS

Elon Musk berömde Netflix för sina nya riktlinjer för företagskultur och sa att företaget kanske inte är den bästa platsen för anställda som inte kunde arbeta med innehåll som de kanske inte håller med om eller tycker är skadligt, enligt Insider.

Som svar på en tweet om den nya policyn twittrade Musk, ”Bra drag av @netflix.”

Netflix uppdaterade nyligen sina riktlinjer för företagskultur för första gången sedan 2017 för att inkludera ett nytt avsnitt med titeln ”Artistic Expression”.

”Alla kommer inte att gilla – eller hålla med om – allt på vår tjänst”, säger riktlinjerna och tillägger: ”Vi låter tittarna bestämma vad som är lämpligt för dem, kontra att låta Netflix censurera specifika artister eller röster.”

Mångfald av berättelser

”Som anställda stöder vi principen att Netflix erbjuder en mångfald av berättelser, även om vi hittar några titlar som strider mot våra egna personliga värderingar”, fortsätter riktlinjerna. ”Beroende på din roll kan du behöva arbeta med titlar som du uppfattar som skadliga. Om du skulle ha svårt att stödja vår innehållsbredd kanske Netflix inte är den bästa platsen för dig.”

Netflix policyförändring kom efter att plattformen upplevde en rekordstor kvartalsförlust av prenumeranter, vilket företaget tillskrev ökad konkurrens, lösenordsdelning och andra faktorer inklusive inflation och Rysslands invasion av Ukraina.

Hånfulla kommentarer om transpersoner

Vissa Netflix-anställda kritiserade offentligt företaget i oktober för att ha sänt en special där komikern Dave Chappelle gjorde hånfulla kommentarer om transpersoner. Specialen togs inte bort från streamingtjänsten, trots protester.

ANNONS
ANNONS

Musks åsikter om innehållsmoderering har varit under ökad granskning sedan han förra månaden meddelade att han planerade att köpa Twitter i en affär på 44 miljarder dollar och kommunicerade sina planer på att minska innehållsmodereringen på plattformen.

Läs även: Klimatomställning kostar som Netflix[Dagens PS]