Elfordonsuppstickaren Vässla sparkar 40 procent av personalen på samtliga marknader. Det handlar om en ”kapitalmarknad som är totalt fryst”.

ANNONS

Att investerare håller hårt i sina pengar har elfordonsuppstickaren Vässla blivit varse på sistone. Bolaget som erbjuder kunderna elcyklar och elmopeder startade 2017 och rullar på bra enligt Vässlas vd Rickard Bröms.

Samtidigt sätter det tuffa nuvarande investeringsklimatet käppar i hjulen för bolaget som nu tvingas sparka omkring 40 procent av personalstyrkan, utan att kommentera hur många det rör sig om, uppger Di.

”Det är en schizofren verklighet där vår affär går bättre än nånsin. Samtidigt finns det en kapitalmarknad som är totalt fryst, där man inte kan ta det för givet att få externa pengar”, säger Rickard Bröms.

Uppstickaren expanderar till nya marknader

Under året har bolaget expanderat från Sverige till nya marknader som Berlin, Madrid och Paris men de nya satsningarna kommer dock inte påverkas av att personalstyrkan bantas ner.

Vässla har tagit in 130 miljoner kronor i externa pengar sedan starten och förra året tog bolaget in 90 miljoner kronor i en investeringsrunda. Det är dessa pengar som Rickard Bröms nu inte ser framför sig komma in längre. Han tvingas nu sparka människor som har hjälpt till att bygga upp företaget från grunden.

”Vi vet att det kommer att påverka livet för många och önskar att det kunde undvikas.”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Amazon investerar 11 miljarder i ellastbilar i Europa [Dagens PS]

Läs även: Skyhöga kostnader för amerikanska elbilstillverkare [Dagens PS]