Dagens PS

Revolution Race kollapsar på börsen efter vd-avhopp

Revolution Race
Pernilla Nyrensten. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 16 aug. 2022Publicerad: 16 aug. 2022

E-handelsbolaget Revolution Race rasar 25 procent i börsöppningen efter att vd:n och grundaren Pernilla Nyrenstam under gårdagen meddelat att hon lämnar sin post. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under fjolåret blev Pernilla Nyrensten historisk då hon som första kvinnliga vd och grundare på de 160 år som Stockholmsbörsen tog ett bolag till huvudlistan. Detta efter att ha startat bolaget tillsammans med sin make Niclas i parets garage i Borås.

Men det blev bara ett år som börs vd för Nyrensten – under gårdagen meddelade bolaget via ett pressmeddelande att hon på egen begäran kliver ned från vd-posten. Hon kvarstår dock i styrelsen som ledamot med särskilt fokus på varumärket och försäljning.

”Att under nio år bygga det här företaget från grunden har fått mig att lägga många andra prioriteringar åt sidan och den senaste tiden har jag funderat på vad som är rätt för mig på lång sikt. Vi har passerat många milstolpar under den här perioden, inte minst förra årets notering”, kommenterar Pernilla Nyrenstedt i pressmeddelandet.

Under tisdagsmorgonen lämnade bolaget också sin rapport för det andra kvartalet 2022. Revolution Race redovisade en omsättningstillväxt på 16 procent kvartalet, däremot flaggade de också för minskad tillväxt framöver.

Marknaden reagerar kraftigt negativt på beskeden – under tisdagens börsöppning rasar Revolution Races aktie hela 28,6 procent (vid 9.20).

Läs även: Revolutionrace succédebut – Pernilla Nyrensten historisk

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS