Trots det bistra världsläget går det just nu väldigt bra för Refurbly, som under hösten haft en enorm försäljningsökning.

ANNONS

Under årets tredje kvartal var Refurblys tillväxt 65 procent och bolaget väntas ha sålt för över 18 miljoner kronor när verksamhetsåret är slut, det kan jämföras med 4,4 miljoner förra året, rapporterar Ehandel.

Refurbly renoverar och återvinner mobiltelefoner. I Sverige säljs det varje år 3,2 miljoner telefoner, när allting nu blir dyrare och folk har mindre pengar letar de efter alternativ som kostar mindre och som dessutom är bättre för miljön.

”Konsumenterna uppskattar mer och mer våra restaurerade telefoner, kombinerat med abonnemang som är billigare än de stora operatörerna”, säger David Lundgren Fetah, Refurblys grundare, i ett uttalande, skriver Elhandel.

Han poängterar att det är viktigt att mobiltelefoner återvinns, cirka 1,5 miljoner svenskar beräknas ha en mobil hemma som de inte använder.

”Det är mycket viktigt att fler mobiler återvinns, för då kan vi ta vara på viktiga metaller, som till exempel kobolt. Jakten på kobolt har gjort att många människor behövt sätta livet till i bland annat Kongo”, säger David Lundgren Fetah, skriver Ehandel.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Därför sjunker priset på smartphones när allt annat blir dyrare [Dagens PS]