Nakd tar in 400 miljoner – Ernström & Co ny ägare

Uppdaterad: 14 apr. 2021Publicerad: 14 apr. 2021
Jarno Vanhatapio
Nakds grundare och vd Jarno Vanhatapio. (Foto: Nakd)

Modebolaget Nakd plockar in 400 miljoner kronor i en riktad emission. In som ägare i Nakd kommer Ernström & Co, som tidigare investerat i Apotea.

ANNONS
ANNONS

Det rapporterar E-handel med hänvisning till ett pressmeddelande.

”Den primära anledningen till att vi genomför denna kapitalrunda är för att fortsätta investera i hållbarhet, nya kategorier och nya marknader. Alla områden visar på bra möjligheter och ger oss en möjlighet att vara ännu mer i framkant. År 2021 har hittills präglats av interna förbättringar och vi är nu redo att med den strukturen fokusera på de nästkommande fem åren”, säger Jarno Vanhatapio, grundare och vd på Nakd i pressmeddelandet.

“Under de senaste tre åren har Ernström & Co fortlöpande följt utvecklingen av NA-KD-koncernens resultat- och tillväxtstrategi. Ernström & Co har imponerats av prestationen och ledningens förmåga att bygga en gedigen spelare i fältet. Vi är tacksamma för att vi nu har blivit inbjudna som aktieägare i gruppen och ser fram emot att stödja företaget och teamet i deras nästa steg i tillväxtresan”, säger Henrik Forsberg Schoultz, vd på Ernström & C:o i pressmeddelandet.

Läs mer: Storm mot modebolag och krav på bojkott

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS