Modebolaget Nakd plockar in 400 miljoner kronor i en riktad emission. In som ägare i Nakd kommer Ernström & Co, som tidigare investerat i Apotea.

ANNONS

Det rapporterar E-handel med hänvisning till ett pressmeddelande.

”Den primära anledningen till att vi genomför denna kapitalrunda är för att fortsätta investera i hållbarhet, nya kategorier och nya marknader. Alla områden visar på bra möjligheter och ger oss en möjlighet att vara ännu mer i framkant. År 2021 har hittills präglats av interna förbättringar och vi är nu redo att med den strukturen fokusera på de nästkommande fem åren”, säger Jarno Vanhatapio, grundare och vd på Nakd i pressmeddelandet.

”Under de senaste tre åren har Ernström & Co fortlöpande följt utvecklingen av NA-KD-koncernens resultat- och tillväxtstrategi. Ernström & Co har imponerats av prestationen och ledningens förmåga att bygga en gedigen spelare i fältet. Vi är tacksamma för att vi nu har blivit inbjudna som aktieägare i gruppen och ser fram emot att stödja företaget och teamet i deras nästa steg i tillväxtresan”, säger Henrik Forsberg Schoultz, vd på Ernström & C:o i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Storm mot modebolag och krav på bojkott