Aneby, Boxholm och Storfors. Det är de tre kommuner där det näthandlas mest enligt ny statistik från Klarna.

ANNONS

Aneby har ungefär 6 500 invånare, Boxholm 3 194 enligt Wikipedia och Storfors 3 882.

Aneby är känt för ett husföretag som haft det tufft, Boxholm för en ost och Storfors för privatskolan Lundsberg, som ligger i kommunen och då och då orsakar skandalrubriker.

Nu finns det en sak till de tre kan sätta upp på listan över orsaker att bli omskrivna. De tre kommunerna är nämligen de i Sverige där invånarna näthandlar mest enligt Klarna.

Stockholm etta bland länen

Stockholm är det län där man handlar mest online, enligt nya siffror från Klarna, med Norrbotten och Uppsala som tvåa och trea på en lista där Västernorrland lägger beslag på sistaplatsen.

Söndag klockan 21 toppar

I den senaste Shopping Pulse-rapporten summerar Klarna, som hanterar omkring hälften av alla onlineköp i Sverige, e-handelsåret 2022.
Rapporten visar att 31 procent av svenskarna handlar på nätet varje vecka och att söndagskvällar vid 21-tiden är den mest populära tidpunkten att göra det.

ANNONS
ANNONS

Apoteksvaror sticker ut på Klarna

De produkter som flest föredrar att köpa online i stället för i fysiska affärer finns inom underhållning (43 procent), elektronik (42 procent ) och apoteksprodukter (42 procent ) enligt Klarna.

”Sverige sticker ut internationellt när det gäller just apoteksprodukter. Under fjärde kvartalet köpte dubbelt så många svenskar apoteksvaror på nätet, jämfört med det globala snittet”, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

Lägre priser styr

Klarnas rapport visar att de främsta anledningarna till att svenskarna handlar på nätet är lägre priser (80 procent ), att det är lättare att jämföra priser (78 procent) och större utbud av produkter (76 procent).

Länen där man handlar mest på nätet

Stockholms län
Norrbotten
Uppsala län
Region Gotland
Södermanland
Region Halland
Västerbotten
Gävleborg
Jämtland
Dalarna

Kommunerna där man handlar mest på nätet

Aneby
Boxholm
Storfors
Knivsta
Nykvarn
Övertorneå
Gnesta
Essunga
Åre
Sorsele

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om företag och e-handel? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar:

Bianca Ingrossos CAIA gör rekordresultat [Dagens PS]