Dagens PS

Jeff Bezos "besatt" av arbetsmiljön på Amazon

Amazon Jeff Bezos
Amazons avgående vd Jeff Bezos (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 apr. 2021Publicerad: 26 apr. 2021

Jeff Bezos är nu “besatt” av arbetsmiljön på Amazon, efter den hårda kritiken mot företaget, skriver CNBC. Amazon satsar nu på algoritmer som ska rotera personalen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jeff Bezos ska sluta som vd för Amazon under tredje kvartalet, men i sitt sista brev till aktieägarna slog han tillbaka mot anklagelserna om att Amazon behandlar sina anställda illa.

“Om du läser några av nyhetsrapporterna kanske du tror att vi inte bryr oss om anställda. I dessa rapporter anklagas våra anställda ibland för att vara desperata själar och behandlas som robotar. Det är inte korrekt”, skriver Jeff Bezos.

Som exempel framhåller han bland annat företagets satsning mot att få ned sina höga siffror på arbetsskador. Amazon nu satsar särskilt på att förebygga olika typer av skador på muskler, leder och skelett, som han sammanfattar med begreppet det engelska begreppet MSD.

”MSD är vanliga i den typ av arbete vi utför och är mer benägna att inträffa under en anställds första sex månader”, skriver han.

Amazons avgående vd lovar stora satsningar på utbildning av personalen, och en algoritm som ska rotera arbetsuppgifterna så att arbetarnas kropp inte överansträngs av repetitivt arbete.

“Vi måste uppfinna lösningar för att minska MSD för nya anställda, varav många kanske arbetar i en fysisk roll för första gången.”

Läs mer: Amazon ska bygga ihop möbler

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS