Dagens PS

Jack Ma har förlorat hälften av sin förmögenhet

Alibaba miljarder
Alibabatoppen Jack Ma har sett hälften av sin förmögenhet försvinna.(Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 13 juli 2023Publicerad: 13 juli 2023

Alibaba-grundaren Jack Ma var bara för några år sedan Asiens rikaste man. Så ser inte läget ut längre, sedan han har förlorat hälften av sin förmögenhet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att kommentera det kinesiska styret kan kosta en del. I Jack Mas fall rör det sig om runt 30 miljarder dollar som har gått upp i rök på tre år, och runt fyra miljarder dollar enbart den senaste veckan, berättar Fortune.

Jack Ma har blivit av med 30 miljarder dollar

Numera är Ma god för runt 30 miljarder dollar, vilket givetvis är en rekordsumma för de flesta, men då ska man komma ihåg att han för bara tre år sedan hade det dubbla, eller runt 62 miljarder dollar, vilket då gjorde honom till Asiens rikaste man.

Konflikten mellan Jack Ma och de kinesiska myndigheterna har pågått i nästan tre år, och de regulatoriska tillslagen mot Ant Group och Alibaba har stått Ma dyrt, som Dagens PS berättat.

Ma har avsagt sig ansvaret för Ant Group, och samtidigt som värderingen för fintechjätten har dalat så har även Mas andel i bolaget blivit värd allt mindre.

Jobbar som lärare

Trots alla problem med Kinas styre så verkar Jack Ma numera leva ett bra liv, där han har gått tillbaka till sin tidigare karriär som lärare. Han lär numera ut bland annat innovation och entreprenörskap på University of Tokyo och University of Hong Kong.

Läs även: Jack Ma tillbaka i Kina efter ett år på “flykt”

ANNONS

Läs även: FT: Kinas riking Jack Ma bor i Tokyo

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS