Dagens PS

Fler paket än förr – Postnord tror på second hand-boom

Postnord
Postnord har inte gjort en godkänd analys om varför brev inte delas ut i tid, anser Post- och telestyrelsen. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 10 maj 2021Publicerad: 10 maj 2021

Svenskarna postar mer saker till varandra än på flera år – något som Postnord tror beror på en second hand-boom. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Privatpersoner skickar mer post till varandra än de gjort på flera år, skriver Postnord i ett pressmeddelande. Störst ökning har deras tjänst “skicka lätt” för paket under två kilo, som ökat med 80 procent det senaste året. Även den större tjänsten förpackningar är upp med 20 procent. De har också sett en ökning av vykort på 65 procent.

Bland annat tror Postnord att ökningen beror på en uppgång i second hand-handeln, och att privatpersoner därmed skickar mer varor till varandra.

“Pandemin har för många svenskar inneburit ett liv distanserat från vänner, kollegor och andra viktiga, sociala energikällor. Det är rimligt att anta att ökningen beror på att vi försöker hitta fler sätt att skapa gemenskap och visa omtanke, när många inte kan ses. Vi vet att en hälsning eller en gåva i postlådan kan betyda extra mycket i dessa tider. Men ökningarna kan också spåras tillbaka till det växande intresse som finns inom begagnathandeln”, säger Elisabeth Hansson chef för Postnords brev, tidnings- och reklamaffär i pressmeddelandet.

Postnord tror att trenden med second hand-boom kommer att fortsätta, och att företagets verksamhet kommer att behöva justeras för att möta behoven.

“Även om pandemin fortsätter att påverka hur vi lever kommer brevvolymerna fortsätt att minska i takt med digitaliseringen. Däremot ser vi en snabb ökning av e-handeln och begagnathandeln”, säger Elisabeth Hansson i pressmeddelandet.

Läs mer: Så mycket ökade e-handeln i december

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS