Dagens PS

Amazon ska bygga ihop möbler

Amazon rullar ut Prime-tjänst
Amazon rullar ut sin Prime-tjänst, som är världens största e-handelsmedlemskap, i Sverige. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 19 apr. 2021Publicerad: 19 apr. 2021

Amazon ska bygga ihop möbler, enligt en ny plan som läckt ut till Bloomberg. Detta för att ta upp kampen med specialiserade konkurrenter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Näthandelsjätten Amazon planerar att utöka sina tjänst med ett premiumval där beställaren kan få sina möbler eller andra produkter ihopsatta vid leverans, rapporterar Bloomberg.

Detta för att konkurrera med Wayfair, Best Buy, Home Depot och Lowes i USA som alla erbjuder liknande tjänster. Tjänsten ska introduceras i delstaten Virginia samt två andra marknader, enligt en uppgiftslämnare till Bloomberg. Förare kan utbildas för att installera apparater som tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner, enligt uppgifterna.

Nyheten är inte god för många av Amazons anställda, enligt Bloombergs rapportering. Förarna har redan ett pressat tidsschema, och det riskerar att bli ännu mer pressat. En förare i Virginia, som begärde anonymitet, sa att företaget inte tar hänsyn till röriga hem med smala trappor, vilket kan förlänga hur lång tid det tar att leverera. Vissa kollegor fruktar att få Covid-19 eftersom kunder tenderar att komma nära dem då de levererar paket, sade han enligt Bloomberg.

Amazon avstod att kommentera uppgifterna, skriver Bloomberg.

Läs mer: Svenskar ratar i hög grad Amazon

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS