Dagens PS

Amazon bötfälls för brott mot miljökrav

Amazon bötfälls
E-handelsbjässen Amazons serverhall i Västerås hade inte det skydd som krävs för att hindra läckage från farligt avfall. Därför åker techjätten på böter på 100 000 kronor. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 18 maj 2021Publicerad: 18 maj 2021

E-handelsbjässen Amazons serverhall i Västerås hade inte det skydd som krävs för att hindra läckage från farligt avfall. Därför åker techjätten på böter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Nyhetsbyrån Siren, som berättar om händelsen, ska Amazon betala böter för att invallningarna i Amazons serverhall i Västerås saknade korrekt skydd som ska hindra farligt avfall att läcka ut.

Det är åklagarmyndighetens riskenhet för miljö- och arbetsmiljömål som konstaterar att Amazon gjort sig skyldig till otillåten miljöverksamhet.

I det strafföreläggande som utfärdats krävs e-handelsföretaget på 100 000 kronor i en bot, uppger Siren, bland annat i en artikel på DN.se.

“Det är illa naturligtvis. Nu är det kanske inte en uppenbar olycksrisk då utrustningen är helt ny. Men de krav som ställs i villkoren är en förutsättning för att verksamheten ska få bedrivas”, säger Mikael Wulff, miljöskyddshandläggare på länsstyrelsen i Västmanland till Siren.

I en skriftlig kommentar förklarar Amazon att felet omedelbart åtgärdas, vilket Mikael Wulff bekräftar.

Läs även: Se upp Ica och Axfood – fler Amazon på gång »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS