Dagens PS

När människovärdet raseras...

Det är en "fet skam för Sverige"
Det är en "fet skam för Sverige"
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 05 juni 2018Publicerad: 05 juni 2018
Dagens ledarkoll tar bland annat upp hyena-beteendet att mobilfilma när en 17-åring drunknar.
ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En stor fet skam för Sverige

Det är en skam för Sverige att det står människor och filmar när medmänniskor drunknar strax intill dem. Vad är det för fel på folk? Min teori är att det är decennier av urholkande av människovärdet.
Vi ser inte varandra som människor längre.
DN skriver: “Problemet i detta fall är att folk beter sig så illa att polisen måste lägga resurser på att utnyttja sin befogenhet. Så länge man inte är i vägen eller sprider materialet så får man alltså filma. Men. Allt som är lagligt är inte lämpligt. Och för den som känner sig osäker: Det är inte lämpligt att filma drunknade barn.”
Hade jag varit ledarskribent för DN hade jag tagit i ännu mer. Det här är alldeles för klent för att uttrycka den avsky jag känner för människor som slåss för sin “rätt” att filma förolyckade ungdomar. Ni borde skämmas allihop.
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Hur ska vi ha det med skolan?

Di skriver om skolan, ett ämne som ligger väljarna allra närmast hjärtat: “Det kan inte vara en framkomlig väg att återgå till att tvinga eleverna tillbaka i ett system där de är tvungna att stanna i undermåliga kommunala skolor. Regeringen måste utgå ifrån att samma sak gäller i skolan som på alla andra områden, den elev som lägger ned mest tid och har en bra lärare/ledare till stöd utvecklas mest.”

ETC om nationaldagen

ETC är, som väntat, inte särskilt förtjusta i att fira Nationaldagen imorgon: “Nästan varje nationaldag uppstår en fånig diskussion där en del hävdar att svenskar inte får eller vågar visa sin kärlek till landet. Detta brukar ofta bekräftas genom att tv och tidningar söker upp (oftast nya svenskar) som viftar med svenska flaggan och säger något i stil med ”varför är ni svenskar inte mer stolta”. “

Detta ständiga tågkaos

ANNONS
Jag bodde i Norrköping i åtta år och pendlade ofta till både Stockholm och Göteborg. Jag kan en del om tågstrul med andra ord. Jag skrev en gång en debattartikel i Aftonbladet om alla strul och fick ett fullständigt episkt svar från SJ, ett svar som jag hade på kylskåpet under lång tid. SJ skrev att tågen just lilla jag färdades med ofta var sena eftersom just lilla jag hade “dålig karma.” Är det inte genial debatteknik? Eftersom jag var en sten på rälsen i mitt förra liv straffades jag nu med ständiga tågförseningar.
Expressen skriver om tågen i dag: “Fram till den dag Sverige bygger höghastighetsbanor från Stockholm till Göteborg och Malmö måste den politiska prioriteringen vara att se till att kontaktledningar, signalsystem och växlar fungerar bättre på de gamla spåren.”

Tidning med ambitioner

Jag högaktar The Guardian för tidningens höga ambitionsnivå och utlandsblick.
I dag skriver tidningen om svält och kanske en lösning på de många fattiga som svälter: “Forty years ago, farmers and consumer groups might have welcomed potential opportunities offered by
agri-science and large corporate mergers. But today, there is no sense of agri-optimism. Yields of most staple crops have barely increased in years, seeds and herbicides are becoming more expensive, and the promised health, safety and nutritional benefits of new industrial crops have failed to materialise.”

ANNONS

Dagens Snackis:

På tisdagsförmiddagen kom en stor opinionsundersökning från SCB. Socialdemokraterna rasar och SD ökar. Det kan man tycka en väldig massa om. Men man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut att politiker är i förtroendebranschen. Om du ena dagen med blixtrande ögon säger dig avsky ett annat partis politik och den andra dagen i desperation snor deras politik kommer människor känna stanken av hyckleri.  Människor kommer undra vad du håller på. De kommer tänka igenom de senaste fem åren och de kommer inse att politiker som blir tvingade att se verkligheten först efter att folket i decennier har försökt knacka på glaset till deras bubbla, kommer bli avslöjade som oförmögna att ha svar på samtidens frågor.
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS