De hjälper till att gräva guld i USA

Uppdaterad: 08 maj 2023Publicerad: 08 maj 2023
Lisa Agerman, Edit Brunner, Malin Eklund, grundare Second Home PR & Commerce
Lisa Agerman, Edit Brunner och Malin Eklund på bolaget Second Home PR & Commerce. (Foto: Press)

Den svenska trion Second Home PR & Commerce hjälper svenska kunder att lyckas i USA. Företagsklimatet är enligt trion bättre på andra sidan Atlanten än i både Sverige och Europa.

ANNONS
ANNONS

Second Home PR & Commerce hjälper svenska bolag att lyckas i USA och det rör sig om allt från marknadsföring till juridisk rådgivning, skriver Breakit.

Bättre business i USA

PR-byrån består av trion Lisa Agerman, Edit Brunner och Malin Eklund som drog igång bolaget i Los Angeles förra sommaren. På mindre än ett år har de lanserat tio bolag i USA och affärsklimatet är betydligt bättre på andra sidan Atlanten menar de.

“Vi upplever inte samma ekonomiska inbromsning här som i Sverige och Europa. Shopping-högtider fortsätter slå försäljningsrekord, och andelen amerikaner med bra ekonomi är så stor att man som bolag kan höja sina priser och börja sälja lokalt i bara en delstat och ändå ta hem affären”, säger Lisa Agerman.

Second Home PR & Commerce har hittat sin nisch som enligt Edit Brunner alltså går ut på att “vara ett svenskt bolag som kan skandinaviska kunder, men som bor och arbetar på den amerikanska marknaden”.

ANNONS
ANNONS

Vill utöka nätverket

Planen framöver är att utöka PR-nätverket i New York och Los Angeles där bolaget vill samarbeta med Business Sweden och Svenska Handelskammaren och även dra in lokala återförsäljare.

Det har visat sig att drömmen om att gräva guld i USA faktiskt går ännu längre än så.

“Det har visat sig att majoriteten av de vi samarbetar med även drömmer om att flytta hit. Så nu öppnar vi väl snart en hot line för visumansökningar också”, säger Malin Eklund.

Läs även: Yellen: Höj skuldtaket – förhindra ”ekonomiskt kaos” i USA

Läs även: USA kan rädda sin statsskuld med ett platinamynt

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS