Bianca Ingrosso har återigen hamnat i hetluften. Kunder rapporterar att de har fått allvarliga hudreaktioner när de använt produkter från hennes bolag Caia Cosmetics.

ANNONS

På sociala medier hopar sig de negativa recensionerna. Framför allt rör kritiken att produkter från Ingrossos märken inte skulle vara värda priset.

Men en del som har köpt företagets produkter rapporterar också att de ha fått allvarliga allergiska reaktioner.

Svenska Dagbladet har intervjuat en 18-årig kund som fick svullnader kring ansikte och ögon, röda flammor och stark smärta av produkterna, samtidigt som något liknande inte har hänt med andra märken.

Caia Cosmetics – mer konserveringsmedel än aktiva substanser

Hudvårdsterapeuten och recensenten Elvira Rosendahl säger till Svenska Dagbladet att hon tycker att marknadsföringen från Caia Cosmetics är vilseledande. Bland annat hävdar bolaget att produkterna innehåller särskilda aktiva ingredienser, som ska vara effektiva för huden.

”Innehållsförteckningen går i storleksordning. I Caias fall listas de aktiva ingredienserna längst ner, vilket innebär att koncentrationen av aktiva ingredienser i vissa fall är mindre än koncentrationen av konserveringsmedel”, säger Elvira Rosendahl.

ANNONS
ANNONS

Caia Cosmetics vd Mikael Snabb försvarar företagets strategier och säger att hudvårdslinjen har tagits fram i samarbete med en kemist, en hudläkare och en biolog. Han lyfter också att det finns många positiva recensioner av produkterna på företagets hemsida.

Läs också:

Caias julkalender: Köparna rasar mot storsäljaren [Dagens PS]
Bianca Ingrossos bolag fällt för sexism [Dagens PS]