Rapportfloden har precis dragit i gång i USA och i slutet av januari släpper techjätten Apple sina siffror – JPMorgan tror på ett nytt rekordresultat.

ANNONS

Investmentbanken utgår från att Apple kommer med en superstark kvartalsrapport när siffrorna presenteras 27 januari.

Kalkylen är att den amerikanska techbjässen slår vinstförväntan och utsikterna framåt kommer att andas stor optimism med en stark utveckling även för innevarande kvartal.

I år är Appleaktien, skriver CNBC som redogör för JPMorgans Appleprognos, ner med 2 procent.

Teknikaktier har på senare tagit mycket stryk och sålts av i stor skala i USA på grund av en rad orosfaktorer, däribland omikrons framfart och aviserade tidiga räntehöjningar från den amerikanska centralbanken Federal Reserve.

Apples aktieägare fick 33,8 procent i avkastning i fjol

Samtidigt behöver inte Apple skämmas på något sätt. Under 2021 avkastade bolaget 33,8 procent till sina aktieägare, vilket överträffade marknadens förväntan, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

JPMorgan spår visserligen en del hack i kurvan för Apple orsakade av flaskhalsarna i leveranskedjan, men sammantaget är prognosen som framgår rejält munter med ”bättre Iphone-leveranser”, enligt en JPMorgan-analytiker.

Under årets andra kvartal räknar investmentbanken med en återhämtning för bolagen, däribland Apple, av utbudet som är stukat av produktionsstörningar orsakade av covid-utbrott.

Inte billig men värd priset

JPMorgan spår vidare att Apple under Q2 i år levererar 61 miljoner Iphones. Det uppges motsvara en försäljning på 49,2 miljarder dollar, det vill säga drygt 438 miljarder kronor.

Aktien i Apple är inte billig – det betonas. Men den bedöms ändå som köpvärd och med tanke på de ljusa utsikter som målas upp för bolaget bör investerarna vara nöjda, heter det i CNBC-artikeln.

Läs mer: Apple når börsvärde på tre biljoner dollar [Dagens PS]

Läs också: Warren Buffett tjänar miljarder på Apples värdering [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Toppstrateg: Passa på att köpa i dippen [Dagens PS]

Läs vidare: Nytt all-time-high för Warren Buffett [Dagens PS]

Missa inte: Urstark rapportsäsong väntas i USA [Dagens PS]

Mer läsning: JPMorgans vd spår bästa tillväxten på decennier [Dagens PS]