Att återgå till kontorsarbete efter att ha arbetat på distans kan vara tufft, för vissa mer än andra. För Apple-direktören Ian Goodfellow blev företagets policy om återgång till jobbet droppen som fick honom säga upp sig, skriver Business Insider. 

ANNONS

Flexibel arbetstid gör mycket för helhetsuppfattningen om en arbetsplats och kan även vara ett skäl till att avstå en tjänst. Inte minst för den som vant sig vid att arbeta på distans under pandemin och uppskattar frihet under ansvar.

Ny företagspolicy på Apple

När Apples chef för maskininlärning, Ian Goodfellow, fick reda på att företaget tagit tydlig ställning mot distansarbete blev det en anledning till att avsluta anställningen, skriver Businesss Insider.

Enligt Apples nya policy som börjar gälla från och med den 23 maj i år kräver man av sina medarbetare att de arbetar från kontoret tre dagar per vecka. En nyordning som Goodfellow inte ville förlika sig med.

Begärde avsked

Goodfellow valde därför att begära avsked efter närmare tre år på Apple under förevändningen att han ”tror starkt på att mer flexibilitet skulle ha varit den bästa policyn” för sitt team, skriver Business Insider.

Vare sig Apple eller Goodfellow har valt att kommentera den nya policyn mer än så.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Digitala företag klarade sig bäst under pandemin[Dagens PS]

Läs även: Ny studie: Flexibilitet motiverar anställda [Dagens PS]