Dagens PS

Ännu ett friskolebolag på väg att lämna börsen

Friskolekoncernen Atvexa, som äger 148 förskolor, 35 skolor och en särskola, är på väg att lämna börsen på grund av den politiska debatten om friskolornas roll.
Friskolekoncernen Atvexa, som äger 148 förskolor, 35 skolor och en särskola, är på väg att lämna börsen på grund av den politiska debatten om friskolornas roll. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 11 aug. 2022Publicerad: 11 aug. 2022

Härom året lämnade Engelska skolan börsen. Nu är även friskolekoncernen Atvexa på väg därifrån. Anledningen är den politiska debatten om friskolor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Atvexa äger 148 förskolor, 35 skolor och en särskola. Sammanlagt har koncernens skolor 16 200 elever. Atvexa grundades år 2009 och noterades på Stockholmsbörsen 2017, en notering som gav grundarna, en grupp välfärdsentreprenörer, 35 miljoner kronor, det rapporterar Svenska Dagbladet.

Lars Brune, med bakgrund inom vårdföretaget Carema, Atvexas ordförande Sara Karlin och vd Katarina Sjögren, sålde efter noteringen delar av sitt innehav. Peter Weiderman, även han med bakgrund i Carema, väntade med att sälja. Nu är dock bolaget på väg att lämna börsen.

Demina Skolintressenter AB är ett nybildat bolag som har Atvexas storägare i toppen. I början av juli lämnade Demina Skolintressenter ett erbjudande om 88 kronor per aktie för Atvexa och budgivarna var tydliga med att erbjudandet kommer nu på grund av den politiska debatten om friskolornas roll i den svenska skolan, det skriver SvD.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: S vill förbjuda vinstuttag i friskolor

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS