Härom året lämnade Engelska skolan börsen. Nu är även friskolekoncernen Atvexa på väg därifrån. Anledningen är den politiska debatten om friskolor.

ANNONS

Atvexa äger 148 förskolor, 35 skolor och en särskola. Sammanlagt har koncernens skolor 16 200 elever. Atvexa grundades år 2009 och noterades på Stockholmsbörsen 2017, en notering som gav grundarna, en grupp välfärdsentreprenörer, 35 miljoner kronor, det rapporterar Svenska Dagbladet.

Lars Brune, med bakgrund inom vårdföretaget Carema, Atvexas ordförande Sara Karlin och vd Katarina Sjögren, sålde efter noteringen delar av sitt innehav. Peter Weiderman, även han med bakgrund i Carema, väntade med att sälja. Nu är dock bolaget på väg att lämna börsen.

Demina Skolintressenter AB är ett nybildat bolag som har Atvexas storägare i toppen. I början av juli lämnade Demina Skolintressenter ett erbjudande om 88 kronor per aktie för Atvexa och budgivarna var tydliga med att erbjudandet kommer nu på grund av den politiska debatten om friskolornas roll i den svenska skolan, det skriver SvD.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: S vill förbjuda vinstuttag i friskolor [Dagens PS]