Dagens PS kunde under gårdagen återge ett citat från en marknadsanalytiker som menade att ”bitcoin tagit semester”. Men har världens största kryptovaluta verkligen råd att ta en paus, och vem ska egentligen rädda bitcoin, frågar sig Reuters. 

ANNONS

Bitcoin fortsätter sin vingliga balansgång efter juni månads kollaps. Det gör framtiden oviss för institutionella aktörer, medan tålmodiga investerare tjänar på att ha is i magen.

Enligt färsk data från Chainalysis har mängden illikvida bitcoin tillhörande investerare som varken spenderar eller säljer stigit med 73 840 bitcoin under den senaste veckan. Det motsvarar den största veckoökningen på mer än två månader och närmare 1,7 miljarder dollar, 17 miljarder kronor i reda pengar.

Aggressiv försäljning bakom ras

Bitcoins som ruvats på i mer än ett år har även de ökat med i genomsnitt 54 300 i genomsnitt bara under de senaste fyra veckorna, vilket motsvarar den den största ökningen på fyra månader, skriver Reuters.

Så vem ska rädda bitcoin?

”Det är tydligt att långsiktiga innehavare på detaljhandelsnivå också ackumuleras, antalet plånböcker som sitter på relativt små mängder bitcoin växer verkligen”, säger Jay Fraser, chef för strategi på BSTX värdepappersbörs.

De investerare som hoppade på kryptotåget när priserna var höga har i sin tur satsat på aggressiv försäljning, vilket i mångt och mycket bidragit till de senaste månadernas ras.

Senkomlingar drev ned marknaden

Enligt Ed Hindi, investeringschef på Tyr Capital Partners är det just dessa ”senkomlingar” som kom in när nivåerna befann sig omkring 30 000-50 000 dollar som drivit ned marknaden.

Till detta kommer de institutionella spelarna som ännu inte givit upp om krypto.

ANNONS
ANNONS

Det finns även indikationer på marknaden som visar på en fortsatt stor efterfrågan på på krypto, vilket möjligen kan få bitcoin på rött köl igen. Fortsättning följer.

Läs även: Köpläge för bitcoin – teknik ger positiva signaler [Dagens PS]

Läs även: Ethereum höjer hittelön – 10 miljoner för buggar [Dagens PS]