”Bitcoin är på semester” efter att krypton rasade under 21 000 dollar på fredagen. Experter varnar investerare för att lägga sina pengar på kryptovalutor.

ANNONS

Enligt Edward Moya, marknadsanalytiker på mäklarföretaget Oanda, så är ”bitcoin på semester”.

Detta sedan krypton rör sig mellan 20 000 och 25 000 dollar, bland annat i väntan på vad som händer med räntan vid Feds nästa semestermöte, skriver Time.

Rasat 70 procent i värde

Kryptovalutan har rasat med 70 procent i värde sedan rekordnivån på över 68 000 dollar den 10 november i fjol. Faktum är att bitcoin inte har legat över 50 000 dollar sedan den 25 december 2021.

Experterna målar generellt upp en volatil framtid för kryptovalutor.

”Du har en stor chans att förlora allt, men en liten chans att vinna stort”, säger Nate Nieri, på Modern Money Management i San Diego.

”Satsa inte på ett belopp som skulle belasta din familj eller hindra dig från att uppnå dina mål om du förlorade allt”, säger han.

Bör utgöra liten del av portföljen

Experter säger vidare att krypto inte bör utgöra över fem procent av en portfölj.

ANNONS
ANNONS

Humphrey Yang, privatekonomiexperten bakom Humphrey Talks, säger att man som investerare måste vara medveten om krypto som bitcoin kan ”rasa 80 procent vissa dagar” och att man inte konstant ska följa utvecklingen.

”Kolla inte på det. Det är det bästa du kan göra. Om du låter dina känslor komma in för mycket i det så kanske du säljer vid fel tidpunkt och tar fel beslut”, säger han.

Läs även: Köpläge för bitcoin – teknik ger positiva signaler [Dagens PS]