Dagens PS

Köpläge för bitcoin – teknik ger positiva signaler

Köpläge för bitcoin – teknik ger positiva signaler
Nu kan det vara dags att trycka på köpknappen för bitcoin igen, om man ska gå på historiska tecken. (Foto: TT)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 26 aug. 2022Publicerad: 26 aug. 2022

Bitcoin återhämtar sig, om man ska tro historiska tekniska tecken. Hashraten ökar trefaldigt, och det tyder på att de kinesiska brytarna är tillbaka efter myndigheternas tillslag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När hashraten ökar tyder det på uppgång för bitcoin, om man ska lita till historiska tecken. Det är vad som händer nu.

När de kinesiska myndigheterna i maj meddelar att man förbjuder brytning av kryptovalutor sjunker bitcoin-värdet. Priset går ned med 10 000 dollar (nästan 106 000 kronor). Hash-hastigheten sjunker också ordentligt, eftersom en stor del av bitcoin-brytarna fanns just i Kina.

Bitcoin slagit i botten

Investerare använder hash-hastighet för att räkna ut när botten är nådd.

“Historiskt sett är en kapitulation på brytar-marknaden starkt knuten till att marknaden går i botten”, säger Matthew Kimmel, analytiker på Coinshares till CNBC.

Charles Edwards, grundare till kryptofonden Capriole Investments, står bakom idén han kallar “hash ribbon”, hashband. Den använder man för att identifiera köpläge.

Ökad hastighet ger köpsignal

Det fungerar ungefär så här: När den genomsnittliga hash-hastigheten för en 30-dagarsperiod sjunker under det för en 60-dagarsperiod kallas det “bearish cross”, ungefär björnkorsning. Det tyder på att brytarna stänger ned. Då är det dags att sälja.

ANNONS

När det är tvärtom och 30-dagarsgenomsnittet är tillbaka över 60-dagars, och 10-dagarspriset för bitcoin ligger över 20-dagarspriset är det dags att köpa. Det hände i lördags, skriver CNBC.

“Fantastiska tillfällen”

Tidigare har det gett stor utdelning att köpa bitcoin när signalen kommer, säger Charles Edwards till CNBC. Om man är tursam nog att köpa i augusti 2016 och har kvar sin investering i december 2018 ger det 3 000 procent i vinst.

“Jag skapade Hash Ribbons 2019 som ett sätt att identifiera när stora bitcoin-kapitulationer inträffat, eftersom det visar att när återhämtningen börjar identifierar det botten för bitcoinpriserna”, säger Charles Edwards. “Historiskt sett har det varit fantastiska tillfällen att flytta till bitcoininvestering, med otrolig utdelning.”

Läs även: Ethereum höjer hittelön – 10 miljoner för buggar 

Läs även: Shitcoins – få betalt i digital valuta för att gå på toaletten 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS