Över 1 000 personer har skrivit upp sig för att få 100 gratis magacoin, en kryptovaluta till stöd för USA:s förre president Donald Trump.

ANNONS

”Make America Great Again” var en slogan som den förre presidenten Donald Trump använde sig av när han blev president och förkortningen maga blev synonymt med hans fans. Så varför inte göra en kryptovaluta av saken? Det är precis vad som skett.

The Guardian avslöjar att över 1 000 personer skrivit upp sig, och bland de som skaffat sig magacoin finns konservativa mediepersonligheter och republikanska politiker.

Fick uppgifterna av ”hacktivist”

Detta efter att de fått informationen av en självbeskriven ”hacktivist” som genom en säkerhetsläcka fått tag på mejladresser, lösenord, kryptovaluta-wallets och IP-adresser till de som köpt in sig i vad som beskrivs som ”den digitala valutan för maga-gemenskapen”.

Den Trump-vänliga kryptovalutan delas ut utan kostnad med 100 magacoins till den som skriver upp sig. Vissa har dock fler än så, mediapersonligheter som varit ambassadörer för kryptovalutan har fått 1000 magacoins.

Allra flest har dock de som ligger bakom magacoin – The Guardian spårar kryptovalutan till en republikansk strateg i Colorado som tidigare jobbat för den Trump-vänlige förre republikanske politikern och domaren Roy Moore, som förlorade sin kampanj till senaten då han anklagades för sexuella övergrepp på minderåriga. Personerna som ligger bakom har själva flera tiotals miljoner magacoins.

Sprider konspirationsteorier

Kryptovalutans hemsida sprider i USA vanliga konspirationsteorier om att valet 2020 blev stulet från president Donald Trump, som ex-presidenten själv började sprida redan innan valet var över.

”Magacoin skapades av America First-konservativa på grund av frustration över ”att förlora valet” och en önskan att slå tillbaka genom att stödja maga-kandidater 2022 och därefter”, står att läsa på kryptovalutans hemsida.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Trump drog in 20 miljarder under åren som president

Läs mer: Ryska dokument bekräftar: Putin fick Trump vald