Bakslagen fortsätter för krypto där en av världens största kryptobörser Kraken nu sparkar över tusen anställda, vilket utgör 30 procent av arbetsstyrkan. Samtidigt uppger ECB att bitcoins dagar är räknade. 

ANNONS

Det är inget roligt slut på året för krypto där bakslagen avlöser varandra. Både FTX och BlockFi i konkurs, och nu uppger vidare kryptobörsen Kraken att man sparkar 1 100 anställda, vilket är 30 procent av arbetsstyrkan, skriver CNBC.

Positiv inför krypto

Enligt vd:n Jesse Powell beror åtstramningarna på det ekonomiska och geopolitiska läget i världen. Trots att över tusen anställda alltså får gå är Powell positivt inställd på krypto framöver.

”Denna minskning tar vårt teams storlek tillbaka till där det var för bara tolv månader sedan”, säger han.

ECB sågar krypto

Trots att bitcoin gick upp en bit till över 17 000 dollar på onsdagen är dock inte alla lika hoppfulla när det gäller kryptovalutan framöver. Europeiska centralbanken, ECB, sågar fullkomligt framtidsutsikterna för bitcoin i en analys där ECB:s Ulrich Bindseil och Jürgen Schaff båda säger att det rör sig om ”ett sista andetag innan vägen till irrelevans – och att detta redan var förutsägbart innan FTX gick omkull och skickade bitcoinpriset till långt under 16 000 dollar.”

De menar att bitcoin inte är en säker investering eftersom det inte genererar kassaflöde som fastigheter eller utdelningar som aktier.

”Marknadsvärderingen av bitcoin baseras därför enbart på spekulation.”

Besvärliga transaktioner

Ulrich Bindseil och Jürgen Schaff går även steget längre och sågar tekniken kring krypto där ”bitcoin-transaktioner är besvärliga, långsamma och dyra”.

ANNONS
ANNONS

”Bitcoin har aldrig använts i någon betydande utsträckning för lagliga transaktioner i den verkliga världen.”

Läs även: Dr Doom sågar kryptos räddning [Dagens PS]

Läs även: Ännu en rysk kryptomiljardär dör – mystisk helikopterkrasch [Dagens PS]