Wall Streets egen Dr Doom tror inte på krypto och sågar även den räddning som Binance vill se genom en gigantisk fond. 

ANNONS

Kryptobörsen Binance satsar åtminstone en miljard dollar på ett räddningspaket av krypto i form av en ny fond. Den ska rädda kryptobranschen efter kraschade FTX. Men planerna får inget stöd av Dr Doom, eller Nouriel Roubini som är hans riktiga namn, berättar Fortune. 

Branschen är korrupt

Han tror inte på krypto överhuvudtaget och då finns det heller ingen anledning att sätta in ett räddningspaket. Dr Doom kallar hela branschen korrupt och att den leds av ”ett gäng kryptogangsters”.

Genom kollapsen av FTX har hela branschen fått investerare att tänka sig för innan den lägger pengarna på krypto, och Dr Doom vill även att världen passar sig för Changpeng “CZ” Zhao, Binances grundare som bor i Förenade Arabemiraten där han har licens att verka i landet.

”Han är förbjuden i Storbritannien, han är under utredning av det amerikanska justitiedepartementet för penningtvätt och har bosättning i det här landet,” uppger Roubini.

”Han är en gående tidsinställd bomb, och han borde sparkas ut ur landet.”

Binance vill se att bevis på reservsystem kan reformera kryptoindustrin och återställa förtroendet bland investerare, och samtidigt erbjuda en ny nivå av transparens.

Dr Doom sågar förtroendet

Det är dock ingen säkerhet menar Dr Doom och det slags förtroendet sågas av honom eftersom ”kundernas tillgångar inte är säkra vid konkurs”.

ANNONS
ANNONS

”Det här är banker INTE börser!” twittrade han i nyligen.

Läs även: Sam Bankman-Fried tog själv 3,2 miljarder [Dagens PS]

Läs även: Finns det ett liv för krypto efter FTX? [Dagens PS]