Kryptokaoset fortsätter, denna gång sedan kryptolångivaren BlockFi ansöker om konkurs.

ANNONS

FTX-konkursen verkar ha skapat ringar på vattnet som nu även drabbar kryptolångivaren BlockFi – som hade exponering mot FTX, uppger Reuters. 

Likviditetskris för BlockFi

Ansökan om konkurs stod klar under måndagen där New Jersey-baserade BlockFi alltså dras med i FTX-fallet, sedan det skapade en likviditetskris för BlockFi som nu enbart har omkring 257 miljoner dollar kvar i kassan, och blir tvungen att göra sig av med två tredjedelar av de nära 300 anställda. Samtidigt är kryptolångivaren skyldig över 100 000 fordringsägare pengar där skulderna och tillgångarna gemensamt uppgår till mellan 1 och 10 miljarder dollar.

BlockFi grundades av kryptoentreprenören Zac Prince för fem år sedan och bolaget uppger att likviditetskrisen beror på dess exponering mot FTX via lån till Alameda, ett kryptohandelsföretag som är anslutet till FTX, och kryptovalutor som hölls på FTX:s plattform som fastnade där.

Kryptokaoset fortsätter – framtiden hotad

Det verkar med andra ord som att kryptos framtid är ordentligt hotad, och investerare bör tänka sig för innan de lägger sina pengar där. Det menar bland annat Wall Streets Dr Doom, eller Nouriel Roubini, som vill uppmärksamma alla på att ”kundernas tillgångar inte är säkra vid konkurs”, vilket alltså blir tydligt med FTX och BlockFi-krascherna.

Läs även: New York slår mot kryptogruvor: ”Farligt prejudikat” [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Korthuset faller efter FTX – kryptoproblem sprider sig [Dagens PS]