Hans motto är att tjäna pengar och sedan ge bort det mesta av dem och nu får en ideell organisation som stöder utvecklare av bitcoin en förmögenhet i gåva av 29-åringen, som blivit miljardär på kryptovalutor.

ANNONS

Sam Bankman-Fried, 29-årig miljardär på kryptovalutor, tänker donera 150 000 dollar under tre år, totalt 450 000 dollar, motsvarande cirka 3,9 miljoner svenska kronor, till Brink Technology och till stöd för utvecklare av bitcoin, vilken är en förmögenhet, rapporterar Business Insider.

Sam Bankman-Fried är grundare av och vd för FTX, som sysslar med kryptovalutaväxling och har sin bas i Hongkong, och kryptomiljardärens måtto är att tjäna och ge bort pengar.

Tänker ge bort det han tjänar

Han deklarerade tidigt att han tänker ge bort merparten av sin förtjänst i branschen till ändamål som han tror på, och han stöttade även USA:s nuvarande president, demokraten Joe Biden, under valkampanjen mot republikanen Donald Trump.

Bankman-Frieds donation nu syftar till att få fram fler talanger inom kryptosegmentet.

”Vi är glada över att FTX är den första givaren som åtar sig flera års finansiering, vilket ger oss finansiell stabilitet för att göra långsiktiga investeringar i bitcoins utvecklare med öppen källkod”, säger Brink-grundaren John Newbery i ett uttalande som återges av Business Insider.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Galen tillväxt i kryptovalutor – så mycket har de ökat [Dagens PS]

Läs mer: USA:s nya skatt på krypto ”katastrofalt” enligt branschen [Dagens PS]