Krypto-vd jagas av lagen: "Spårlöst försvunnen"

Uppdaterad: 09 juni 2023Publicerad: 09 juni 2023
krypto
Binancechefen gömmer sig undan vad som ser ut att vara en redig "schack matt". Foto: Pixabay

USANu vill amerikanska myndigheter ta till nya metoder för att nå chefen för världens största börs för krypto, som gömmer sig undan lagen.

ANNONS
ANNONS

US Securities and Exchange Commission stämde i måndags Binance, världens största börs för digitala tillgångar som bland annat krypto, och dess chef Changpeng Zhao.

Nu ber man distriktsdomstolen i District of Columbia att få delge Zhao stämningen via hans och bolagets advokater, eftersom Zhao håller sig undan och vägrar berätta var han befinner sig, skriver Bloomberg.

MISSA INTE: När och varför blev svenska kronan så värdelös?

Senast i Dubai

Krypto-bjässen Binance har länge hävdat att de inte har något huvudkontor och har anställda över hela världen.

Zhao, som är född i Kina och kanadensisk medborgare, tros senast vara i Dubai.

“Binance och Zhao är inte den typiska utländska enheten och individen, eftersom de är allmänt kända för att inte avslöja något högkvarter eller hemvist och Zhao är känd för att inte avslöja sin vistelseort”, skriver byrån i sin ansökan till domstolen.

ANNONS
ANNONS

”Ignorerar lagen”

SEC har stämt Binance, Zhao och den anslutna amerikanska enheten Binance.US för att ”uppenbart ignorera” amerikanska värdepapperslagar, inklusive felaktig hantering av kundmedel när det gäller handel med krypto.

SEC hävdar att Binance och Zhao dessutom vilselett investerare och tillsynsmyndigheter i spåren av förra årets kollaps för den Sam Bankman-Fried-ledda FTX-börsen.

Under tisdagen lämnade SEC in en nödåtgärdsansökan om ett tillfälligt beslut att frysa Binance.US:s tillgångar i ett försök att skydda kundmedel.

Binance bestrider alla anklagelser.

Läs mer om krypto:

Nya regler för krypto: En vändpunkt

Tumskruvarna dras åt: USA stämmer kryptojättarna

ANNONS
ANNONS