NFT har aldrig varit mer inkomstbringande när allt fler fans lockas av kryptoinnehåll. På det amerikanska fintechföretaget Moonpay har man samlat in 87 miljoner dollar på stjärnor som Justin Bieber och Snoop Dogg, skriver Reuters.

ANNONS

NFT lönar sig. Det engagerar dessutom allt fler, inte minst fans i nöjesbranschen. På det amerikanska fintechföretaget Moonpay har man samlat in 87 miljoner dollar från mer än sextio högprofilerade investerare. Däribland sångaren sångaren Justin Bieber, rapparen Snoop Dogg och skådespelaren Bruce Willis, skriver Reuters.

NFT engagerar fans

Investeringarna är en del av Moonpays A-serie, som tillkännagavs i november förra året och värderade bolaget till 3,4 miljarder dollar, skriver Reuters.

NFT är en typ av kryptotillgång som använder blockkedje-teknik för att registrera vem som äger en digital fil, som i det här sammanhanget kan handla om en bild, en video eller en text, skriver Reuters.

MoonPay, som är en plattform för krypto- och NFT-transaktioner, förväntar sig nu att innehållsskapare i allt högre grad kommer att använda NFTs för att marknadsföra sitt arbete och engagera fans.

Kända investerare

Så växer också listan över investerare som utöver Bieber och Snoop rymmer namn som tennisspelaren Maria Sharapova, Gwyneth Paltrow-ledda Kinship Ventures, rapparen Aubrey Drake Graham och Abel Tesfaye, mer känd som The Weeknd, skriver Reuters.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bitcoin – framtidens reservvaluta [Dagens PS]

Läs även: Bitcoin stiger till över 40 000 dollar igen [Dagens PS]