Gamestop satsar på NFT – och beskedet att memeaktier möter kryptovärlden får aktien att rusa, rapporterar Wall Street Journal. 

ANNONS

Aktier i Gamestop Corp blev en av fjolårets mest populära och spekulativa tillgångar – datorspelskedjan steg tusentals procent i januari i fjol efter en kampanj bland småsparare på internetforumet Reddit som gav upphov till fenomenet ”meme-aktier”.

Wall Street Journal rapporterar att bolaget satsar på en annan av fjolårets mest populära och spekulativa tillgångar – NFT (non-fungible tokens), digitala konstverk som Gamestop nu vill kombinera med tv- och datorspelsvärlden.

Teknologisamarbete med kryptobolag

De bygger en hubb där det ska köpas och säljas virtuella tillgångar från tv- och datorspel, som exempelvis kläder och vapen från tv- och datorspel. Företaget har byggt en avdelning ska bjuda in utvalda spelutvecklare inför lanseringen senare i år, enligt WSJ.

Gamestop ska också vara nära avtal med flera olika kryptobolag om samarbete kring teknologi och företaget planerar att satsa stora belopp på kryptosektorn under året.

Flera av branschens storspelare, som Ubisoft, Zynga och Square Enix har den senaste tiden presenterat satsningar på NFT:er.  Den största marknaden för NFT:er, OpenSea, värderades nyligen till 13,3 miljarder dollar.

Aktien rusar i Gamestop på NFT-satsning

Nyheten kom efter börsens stängning i USA på torsdagen. Draget får Gamestop att rusa 29 procent i efterhandeln på torsdagen, rapporterar Bloomberg. Gamestop har tappat 45 procent på börsen över sex veckor.

”Marknaden älskar beslutet, det kämpande företaget har köpt lite tid genom att dingla NFTs framför investerare. Men jag är väldigt skeptisk till om GameStop kommer att klara det på egen hand. Företaget behöver definitivt partners för att konkurrera med sådana som OpenSea och få spelföretag att samarbeta”, säger den Tokyo-baserade spelindustrianalytikern Serkan Toto till Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

AMC Entertainment, en annan av fjolårets mest populära meme-aktier, presenterade i november nyheter om en satsning på en egen kryptovaluta.

Läs mer: GameStop Entering NFT and Cryptocurrency Markets as Part of Turnaround Plan [Wall Street Journal] 

Läs även: Forskare: NFT-ekonomin är lika ojämlik som den vanliga [Dagens PS]