FTX gör revansch – "stabiliserats"

Uppdaterad: 13 apr. 2023Publicerad: 13 apr. 2023
FTX
Det kan ha börjat vända igen för FTX (Foto: TT)

Den kollapsade kryptobörsen FTX gör revansch, i alla fall om man ser på siffrorna i krypto och kontanter som börsen har fått tillbaka vilket uppgår till över sju miljarder dollar. 

ANNONS
ANNONS

Mardrömmen är över för FTX, i alla fall i nuläget, där kryptobörsen börjar se ljuset i tunneln enligt FTX-advokaten Andy Dietderich som uppger att “situationen har stabiliserats och branden i soptunnan är släckt”.

Det handlar om över sju miljarder dollar i krypto och kontanter som nu har kommit in till kryptobörsen igen, och enbart sedan januari handlar det om 800 miljoner dollar, skriver Reuters.

FTX gör revansch

Att det rullar på i rätt riktning för numera ökända FTX kan förklaras med att det går bra för krypto generellt sett, där bitcoin har sett värdet öka med mer än 80 procent sedan början av året.

Enligt Andy Dietderich så förs nu diskussioner med investerare om att återstarta FTX, och vad som då kommer hända med alla de frysta tillgångar som kunder fortfarande håller hos kryptobörsen. Hittills är det bara investerare i Japan som har kunnat plocka ut sina tillgångar, och det beror på Japans egna hårda regelverk kring krypto.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.