Hedgefondförvaltaren Roy Niederhoffer varnar för att dina sparade pengar kan förlora det mesta i värde inom kort när inflationen ökar. Därför är tillgångar som fastigheter, guld och krypto mycket bättre än att ha pengarna på banken eller i aktier menar han.

ANNONS

Hedgefondförvaltaren Roy Niederhoffer, vd för R. G. Niederhoffer Capital Management uppgav i en intervju med Kitco News att investerare inte enbart bör hålla koll på börsen i år.

Ett annat orosmoln är inflationen som han inte tror att Fed kommer kunna göra något åt, eftersom de inte kan höja räntan i takt med att den går upp. Om det leder till att börsen kraschar så kommer det leda till ”att mer pengar trycks ut”.

Pengar förlorar värde

”Om du har någon form av kontanttillgång så kommer den att devalveras, inte med 30 procent eller 50 procent som en börskrasch utan 90 procent, 95 procent, 99 procent eller mer, sa Roy Niederhoffer.

Det är ett osannolikt scenario, uppger han, men investerare måste ändå gardera sig mot möjligheten att det sker.

Guld och krypto bättre

Istället för att ha pengar på banken eller aktier så trycker Niederhoffer på andra tillgångar som fastigheter, guld och krypto.

Istället för att enbart satsa på de två största kryptovalutorna bitocoin och ethereum så bör investerare dock satsa på ett index som består av de tio största mynten.

Dessutom har det blivit lättare och snabbare att betala med bitcoin genom kanaler som Lightning Network, ”som öppnar upp mikrobetalningar för människor i länder som inte har tillgång till bankverksamhet, som inte har tillgång till överföringar från land till land och som inte har tillgång till investeringar”, förklarar Roy Niederhoffer vidare och tillägger att det öppnar upp för miljarder människor som har krypto som bitcoin kopplade till sina banktjänster.

ANNONS
ANNONS

”Det öppnar upp en relativt stabil investeringsmiljö för människor som har valutor över hela världen och som dessutom är mycket reglerade.”

Läs även: Kommer bitcoin att svänga med börsen? [Dagens PS]