Kryptolångivaren Celsius Network anlitar rådgivare för en potentiell konkurs – användare kan fortfarande inte göra uttag från plattformen.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare berättat har kryptoutlåningsplattformen Celsius fryst möjligheten för användare att göra uttag, men även andra transaktioner är tillfälligt stoppade – det går heller inte att göra några överföringar.

Bakgrunden är kollapsen för kryptovalutor på marknaden, som i sin tur är orsakad av ränteoro i spåren av den kraftiga inflationsökningen, vilket gjort att företaget uppges stå på randen till bankrutt.

The Wall Street Journal berättar nu att Celsius förbereder sig på en konkurs och att rådgivare anlitats för en omstrukturering av verksamheten.

Omstruktureringskonsulterna kommer från Alvarez & Marsal och ska agera rådgivare inför en presumtiv konkursansökan från bolaget.

Inblandade parter lägger locket på

Tidningen har tidigare berättat att kryptolångivaren anlitat en advokatbyrå vars uppdrag är att kika på omstruktureringsalternativ.

WSJ, som utan framgång sökt kommentarer rån Celsius och Alvarez & Marsal, berättar utifrån kryptoutlåningsplattformens egna uppgifter att värdet på tillgångarna i maj sjunkit till 11,8 miljarder dollar från omkring 25 miljarder dollar i oktober.

Företaget uppger sig ha 1,7 miljoner användare.

I ett nyligen publicerat blogginlägg, som också återges, skriver Celsius att bolagets mål är att stabilisera likviditeten och verksamheten, men att den processen kommer ta tid.

”Vår hemsida håller för närvarande på att uppdateras. Relaterat till den tidigare angivna pausen vid uttag, byte och överföringar mellan konton är vissa av våra produkter och tjänster tillfälligt otillgängliga. För mer information, se vår blogg”, skriver Celsius i ett meddelande till besökare av hemsidan, kan Dagens PS konstatera.

ANNONS
ANNONS

Förra helgen störtdök bitcoin till under 18 000 dollar men under veckan som gått har kryptovalutan, som är världens största, återhämtat en del av tappet till drygt 21 000 dollar.

Enligt WSJ har cirka 2 biljoner dollar av det totala marknadsvärdet i kryptovalutor/digitala valutor utplånats på bara några månader.

Läs även: Baisse i bitcoin – strateg spår ras till 13 000 dollar [Dagens PS]