Celsius Network är nära bankrutt – kunder som lånat ut pengar på plattformen för kryptovalutor riskerar nu att förlora allt.

ANNONS

Celsius stoppade på söndagen alla uttag. Likviditeten haltar och en konkurs hotar företaget, uppger Fortune.

Om det scenariot slår in riskerar användarna att förlora alla sina pengar, framgår det.

Till saken hör att bolaget, till skillnad mot banker, inte erbjuder någon insättningsgaranti. Användarna kan därmed inte räkna med någon återbetalning av insatta medel.

Celsius är öppen med att kryptovalutakunderna inte har några rättigheter och att bolaget per automatik inte heller har några skyldigheter i det avseendet.

Fortune har utan framgång bett om en kommentar från Celsius.

ANNONS
ANNONS

Mellan november och maj har värdet på tillgångarna i kryptovalutor på plattformen halverats, enligt Financial Times som citeras i artikeln.

Det har utlöst panik bland användarna som flyttat eller försökt flytta sina pengar.

Just nu är deras konton låsta så att inga transaktioner kan ske.

Enligt Fortune har flera aktörer i kryptovalutasektorn varnat för att användarnas kapital är i farozonen.

Tidningen berättar också i en annan artikel att Celsius vd Alex Mashinsky – stark motståndare till traditionella banker – så sent som för bara några dagar sedan hävdade att hans kryptovalutaplattform inte har några problem.

ANNONS
ANNONS

Användarna sätter in pengar på plattformen som sedan lånas ut till andra användare med löftet om 18 procents avkastning.

För bara en månad sedan kraschade ett annat kryptoprojekt – Stablecoin TerraUSD – vilken drog med sig stablecoins kryptovaluta Luna i fallet.

Läs även: Bitcoin föll under 21 000 dollar i morgonhandeln [Dagens PS]