Den senaste upplagan av Guinness rekordbok innehåller för första gången en kategori för kryptovalutor. Bitcoin är med på flera av rekorden och slog två egna, enligt rekordboken.

ANNONS

El Salvador var först att införa bitcoin som nationell valuta. Cryptopunk har sålt den dyraste NFT:n. Och Bitcoin är den dyraste kryptovalutan. Det kan man läsa i Guinness rekordbok under den nya kategorin ”kryptomani”. Det rapporterar Cointelegraph.

Rekordmånga rekord

Guinness rekordbok är full av mer och mindre tokiga kategorier att vara störst, bäst, snabbast eller först i. Amerikanskan Lee Redmond har sedan 2008 världens längsta naglar. Ram Singh Chauhan har sedan 2010 rekordet för de längsta mustascherna – nästan 5 meter i vingbredd.

Kryptovalutornas insteg i rekordboken ses av branschen som ett resultat av att digitala tillgångar blivit att mer allmänt vedertagna och omdiskuterade.

Bitcoin storfavorit

2023 års rekordbok har de senaste veckorna landat i bokaffärer runtom i världen har flera kryptobedrifter i sin nyuppfunna kategori.

Bitcoin är naturligtvis den dyraste digitala valutan – men också den första, då den lanserades så tidigt som 2009.

Den dyraste unika NFT:n som sålts hittills var den pixliga CryptoPunk #5822 som såldes för 8 000 ether, eller runt 250 miljoner kronor. Beeples rekordförsäljning av en NFT, för runt 750 miljoner kronor, eftersom den hade gjorts till en samling av flera olika konstverk snarare än ett unikt.

Och eftersom El Salvador gjorde Bitcoin till sin officiella valuta i juni i fjol fick även de ta plats i årets rekordbok.

Läs mer:

ANNONS
ANNONS

Bitcoinbrytarna är energins dyngbaggar [Dagens PS]

Portugal börjar beskatta kryptovalutor [Dagens PS]

Tuffa tider för brytare [Dagens PS]