Bitcoin-miljardären Michael Saylor som har förespråkat-och storsatsat på krypto stäms för skattebedrägeri för att bland annat ha undvikit att betala hundratals miljoner dollar i skatt.

ANNONS

Michael Saylor har skapat sig själv ett namn inom kryptovärlden sedan han har köpt bitcoin för miljarder dollar genom sitt eget bolag MicroStrategy, som bland annat sätter upp mobil programvara och molnbaserade tjänster till användare, under de senaste två åren.

Stämmer Saylor för skattebedrägeri

Samtidigt meddelade distriktsåklagaren för Washington D.C Karl A. Racine under onsdagen genom Twitter att han stämmer Saylor för skattebedrägeri genom att inte betala skatt på ”hundratals miljoner dollar” på inkomster Saylor tjänade när han bodde i D.C, skriver Fortune.

Racine kommer även stämma Saylors bolag för att grundaren och den förre vd:n i bolaget, som är Saylor, uppges ha bott i en takvåning i Washington, D.C, medan han i själva verket ska ha bott i Florida och Virginia.

Sätta ett tydligt exempel

Karl A. Racine vill genom stämningen sätta ett tydligt exempel.

”Med den här rättegången uppmärksammar vi invånare och arbetsgivare att om du åtnjuter alla fördelarna med att bo i vår fina stad samtidigt som du vägrar att betala din berättigade andel i skatter kommer vi att hålla dig ansvarig”, uppger han.

Aktien sjönk

MicroStrategy:s aktie sjönk 7 procent som svar på nyheten och företaget har redan rasat 60 procent i år, i takt med att bitcoin har gått ner. Företaget har spenderat ungefär 4 miljarder dollar på bitcoins till ett genomsnittspris av 30 700 dollar och för att kunna köpa dem har bolaget lånat 2,4 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Innehaven är för närvarande värda omkring 2,6 miljarder dollar, vilket innebär att MicroStrategy i nuläget har sett sina bitcoin dala med 1,4 miljarder dollar.

Läs även: Vem ska rädda bitcoin? [Dagens PS]