Två miljoner tokens till ett värde av 100 miljoner dollar har rapporterats stulna i en cyberattack på Binance. Det bekräftades tidigare i dag av plattformens medgrundare, Changpeng ”CZ” Zhao på Twitter, skriver bland andra Bloomberg. 

ANNONS

Det var tidigt under fredagsmorgonen som Changpeng ”CZ” Zhao i ett inlägg på Twitter bekräftade att världens största kryptobörs, Binance, hackats på två miljoner token av Binance Coin, vilket motsvarar omkring 100 miljoner dollar, eller 1,1 miljarder kronor i runda svängar.

Enligt den blockkedjedata som granskats av säkerhetsspecialister på kryptoföretagen BlockSec och Paradigm har attacken skett i två transaktioner och kunnat utföras i en slags kedjebrygga av typen som överför tokens mellan två olika blockkedjor.

Kort därpå frös Binance systemet, vilket hindrade den skyldige att komma över ytterligare valuta.

”Frågan är innesluten nu. Dina pengar är säkra. Vi ber om ursäkt för besväret och kommer att ge ytterligare uppdateringar i enlighet med detta,” skrev Zhao då på Twitter.

Binance inte ensamma

Likväl gjorde attacken stor skada för kryptojätten som enligt Zhao kommer att ersätta alla kunder för den valuta som hackarna kommit över och nogsamt se över sina säkerhetssystem.

Tyvärr är Binance långt ifrån ensamma om att drabbas. Totalt sett har omkring två miljarder dollar stulits i samband med cyberatacker bara i år, varav flera med anknytning till Nordkorea.

Flera av dessa har i likhet med attacken mot Binance haft kedjebryggor som mål.

ANNONS
ANNONS

Det visar på en sårbarhet i systemet och ett globalt problem som nu kräver en gemensam kraftansträngning från Sydkorea, USA och Japans sida när det kommer till att värja sig för Nordkoreas cyberangrepp, skriver Bloomberg.

Läs även: Mastercard släpper ny mjukvara mot kryptobedrägerier [Dagens PS]