Bank of America rapporterar att antalet amerikanska användare i kryptobranschen har fallit med 50 procent sedan toppen i november, från en miljon till en halv miljon amerikaner. 

ANNONS

Tappet inleddes dessutom långt före den stora försäljningsvågen i juni. Sedan november har världens största kryptovaluta bitcoin fallit med 70 procent och den näst största, ethereum, med 78 procent.

”Bank of Americas undersökning av den allmänna befolkningen i USA visade att sentimentet mot kryptovalutor försämrades mellan april och juni, med en ökning från 21 procent till 30 procent av de som sa att de inte har investerat och inte har några planer på att göra det. Relativt få människor ser kryptotillgångar som en pålitlig långsiktig investering”, skriver banken enligt Kitco.

”Nästan 70 procent av befolkningen har inte investerat i eller är inte intresserade av att investera i kryptovalutor. De senaste nedgångarna i kryptovärderingarna och negativa rubriker verkar ha en inverkan, eftersom det skedde ett hopp mellan april och juni i andelen respondenter som sa att de inte har investerat i krypto och inte heller är intresserade av att göra det.”

Bankens undersökning hade ett urval på cirka 1000 personer per intervjutillfälle.

BofA skriver att det fallande intresset kan skada kryptobranschen i stort – men vill samtidigt inte göra några specifika förutsägelser.

ANNONS
ANNONS

”Om kryptomarknaderna återhämtar sig, så kanske det kommer att bli ett nytt engagemang i dem bland allmänheten. Det är för tidigt att vara säker på detta, men de fall som ses på dessa marknader kan göra en del mer försiktiga med dem i framtiden”, noterar banken i undersökningen enligt Kitco.

Läs även: Största krisen för krypto: Värsta vintern inte över [Dagens PS]