Kryptomarknaden skakar av chockvågorna efter Rysslands attack på Ukraina. Bitcoin faller 8,5 procent, och ether med hela 12 procent. 

ANNONS

Den största kryptovalutan, bitcoin, föll enligt Bloomberg till 34 337 dollar (327 595 kronor), vilket är det lägsta värdet på en månad. Bitcoins värdesvängningar under de senaste veckorna har visat svagheten i att se kryptovalutor som ett alternativ i krislägen, enligt Bloomberg. Med större integration i den globala finansmarknaden blir det också så att kryptovalutorna beter sig som vilken annan tillgång som helst. Det säger Ben Casselin, chef för forskning och strategi vid kryptobörsen AAX till Bloomberg.

Kryptomarknaden kan sjunka ännu lägre

Ether föll till 2 301,84 dollar (drygt 21 960 kronor), en värdeminskning på 12 procent.

Också SRP, Cardano och Solana tappar i värde som en följd av krisen i Ukraina.

Jonathan Tse, chef för handel hos kryptoplattformen Cooper.co säger att kriget i Ukraina kan få kryptovalutorna att sjunka ”åtskilligt mycket lägre på kort sikt”.

”Det kan däremot vara vad som behövs för att hitta botten snabbare, snarare än en pågående kryptovinter där priserna långsamt faller”, säger Jonathan Tse till Bloomberg.

Om det skulle vara så att bitcoin fortsätter nedåt är nästa nyckeltal 28 000 dollar (266 209 kronor), säger Vijay Ayyar, vd för företagsutveckling hos kryptoplattformen Luno enligt Bloomberg. Skulle bitcoin falla under det finns risken för fall till mycket lägre nivåer, enligt Ayyar.

”Jag är inte säker på att jag skulle ha gissat att [bitcoin] skulle gå ned”, säger Sam Bankman-Fried, vd för FTX på Twitter enligt Cointelegraph.

”Men värdet sjunker ordentligt! Varför?”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Biden: Sanktioner riktade mot ryska banker och individer [Dagens PS]

Läs även: Kryptovalutorna rasar på krigshot i Ukraina [Dagens PS]