Frankrike blir den första stora europeiska nationen att ge kryptovalutabörsen Binance grönt ljus. Det ger företaget möjlighet att driva handel med bitcoin och andra kryptovalutor, skriver CNBC.

ANNONS

Binance har godkänts som registrerad leverantör av digitala tillgångar av den franska tillsynsmyndigheten AMF, vilket ger företaget rätten att driva sin kryptobörs i Frankrike och erbjuda handel och förvaringstjänster för bitcoin och andra kryptovalutor.

Binance störst

Binance är i nuläget den största kryptobörsen i världen och en mycket omdiskuterad sådan. För närvarande söker företaget registrering hos den svenska finansövervakningen, samtidigt som man övervakas av Litauens tillsynsmyndigheter för penningtvätt.

Man arbetar även för att ”sluta fred” med myndigheterna i ett antal länder, däribland Storbritannien, Italien och Singapore när målet nu är att bygga en europeisk bas i Paris.

En etablering som befäster Frankrike som den första, stora europeiska nationen att acceptera Binance, vilket välkomnas av företagets vd,  Changpeng Zhao, som enligt CNBC uppvaktat Frankrike sedan en tid tillbaka.

Nu berömmer Zhao landets framåtanda.

”I vår interaktion med dem [Frankrike] är de mycket mer avancerade i sin förståelse, och de är också mycket mer progressiva i sina attityder,” säger Zhao till CNBC.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Binance öppnar filial i Sverige: ”Är seriösa med regelefterlevnad” [Dagens PS]

Läs även: Guld och bitcoin rusar efter räntebesked [Dagens PS]