Bitcoin har en ny uppgradering – Taproot som nyss har aktiverats. Den tar bort mellanhänder i transaktioner och öppnar upp användningsområdet för entreprenörer.

ANNONS

Taproot är den första Bitcoin-uppgraderingen på fyra år.

Den innebär större transaktionsintegritet och effektivitet, och plockar samtidigt bort mellanhänder från transaktionerna, skriver CNBC.

Bättre för entreprenörer 

”Den öppnar en bredd av möjligheter för entreprenörer som är intresserade av att utöka bitcoins användbarhet”, säger Alyse Killeen, grundare av Stillmark, ett företag med fokus på bitcoin.

Taproot kommer lägga till Schnorr-signaturer, vilket innebär större integritet.

”Du kan dölja vem du är lite bättre, vilket är bra”, säger bitcoiningenjören Brandon Arvanaghi, som driver Meow, ett företag som hjälper finansinstitut att komma in på kryptomarknader.

Uppgraderingen med signaturerna underlättar även för smarta avtal som kan användas till praktiskt taget alla transaktioner – från att betala hyran varje månad till att registrera bilen.

Viktiga smarta avtal

Enligt Fred Thiel, vd för kryptovalutagruvspecialisten Marathon Digital Holdings, så är de smarta avtalen den viktigaste nyheten med Taproot.

ANNONS
ANNONS

När allt fler programmerare sammanlänkar smarta avtal med bitcoins blockkedja kan krypton bli en viktig spelare i DeFi, decentraliserad finans, som i större utsträckning plockar bort mellanhänderna.

”Smarta avtal ger dig i princip möjligheten att bygga upp verksamheter på blockkedjan”, säger Fred Thiel.

Läs även: Nya kryptorekord – samlas i gigantiska tillgångar [Dagens PS]