Apple utmanar den svenska betaljätten Klarna och lanserar en ”köp nu, betala senare”-tjänst till Apple Pay. 

ANNONS

Klarna har det tufft just nu – senaste kvartalsrapporten visade på en jätteförlust och företaget meddelade att tio procent av personalen får lämna fintechbolaget för ett par veckor sedan.

Nu kommer nästa slag – konkurrensen på ”köp nu, betala senare”-marknaden intensifieras rejält för Klarna när ett av världens största bolag, Apple, presenterar en ny tjänst: Apple Pay Later.

Iphone och Mac-användare ska kunna betala för köp över fyra avbetalningar på sex veckor, utan att behöva betala ränta eller andra avgifter, rapporterar Financial Times. Systemet ska använda sig av Mastercards nätverk och kunna användas i alla butiker som har stöd för Apple Pay, både online och i verkligheten.

Apple presenterade nyheten på sin årliga utvecklarkonferens på måndagen, där de också presenterade en ny version av sin anpassade processor för stationära datorer, M2, och en mer ambitiös bilintegration som tar med Apples mjukvara till instrumentpanelen och hastighetsmätaren.

Apple säger att deras BNPL-system är ”designat med användarnas ekonomiska hälsa i åtanke”, inklusive en instrumentpanel för att övervaka betalningar i dess Wallet-app. Den noterade att en kunds kortutfärdande bank ”kan ta ut en avgift” om deras betalkortskonto innehöll otillräckliga medel för återbetalningar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Klarna gör jätteförlust – 2,5 miljarder minus för Q1 [Dagens PS]

Läs även: Sparpaket på Klarna – 700 får sparken [Dagens PS]