Klarna lanserar ett sparpaket och kommer att att säga upp personal, meddelar företaget. 700 personer blir av med jobbet, enligt Dagens industri.

ANNONS

Under måndagseftermiddagen kallade ledningen för fintechbolaget Klarna alla anställda till ett stormöte, där vd:n Sebastian Siematkowski i ett förinspelat tal informerade om ett sparpaket som innebär att stora delar av personalstyrkan kommer att få sluta på företaget.

Ungefär 10 procent av personalstyrkan kommer att få lämna bolaget, vilket motsvarar 700 tjänster, bekräftar Klarna för Dagens industri.

“Vi är starkt påverkade av omvärlden. När vi satte våra mål för 2022 under hösten så var det en väldigt annorlunda värld än den vi har idag”, sade vd:n Sebastian Siematkowski på inspelningen enligt sajten.

“Därför behöver vi agera. Mer än någonsin måste vi visa laserfokus för vad som verkligen gör oss framgångsrika framöver. Baserat på det här har det seniora ledarskapet på Klarna tagit några tuffa beslut. Några av de tuffaste vi någonsin har tvingats ta. Vi har tillsammans omvärderat organisationen för att se till att vi kan fortsätta att leverera på våra ambitiösa mål.”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Räntan får Klarna att sjunka som en sten [Dagens PS]