Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski börsnoterar sitt investmentbolag Flat Capital som han startade 2013 tillsammans med frun Nina Siemiatkowski. 

ANNONS

”Volatiliteten på marknaden just nu gör mig nervös inför börsnoteringen för att vara ärlig. Jag tror att det skulle vara trevligt att börsnotera när det är lite mer sunt. Och just nu känns det inte riktigt sunt där ute”, sa Sebastian Siemiatkowski till CNBC om Klarnas kommande börsnotering i förra veckan.

Men under måndagen presenterade han en börsnotering trots allt – av investmentbolaget Flat Capital som han grundade 2013 med sin fru Nina Siemiatkowski. 

”Drömmen om en investerare som är långsiktig på riktigt, villig att ta risk och som stöttar grundare genom vått och torrt. Drömmen om att alla i Sverige ska få tillgång till de mest spännande bolagen. Den drömmen har nu fått ett namn, Flat”, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski om sitt investmentbolag.

Innehav i 13 bolag

Flat Capital har i det tysta samlat privata innehav i 13 bolag där de största är Klarna, Budbee och Truecaller.

Hanna Wachtmeister har rekryterats från SEB för att sköta portföljbolaget och blir bolagets enda anställda.

”Det är svårt, nästintill omöjligt, för allmänheten att få investera i de riktigt bra onoterade bolagen. Tanken med noteringen av Flat är att möjliggöra för alla att indirekt få exponering”, säger hon till Dagens industri.

Ska noteras på First North

Flat Capital kommer att vara en relativt passiv investerare och fokusera på onoterade och entreprenörsdrivna bolag.

ANNONS
ANNONS

”När vi investerar i ett bolag investerar vi i entreprenören bakom bolaget. Hon eller han är bäst lämpad att sköta sitt bolag, vi tror inte på att man ska lägga sig i för mycket, om inte entreprenören själv vill bolla något med oss”, säger Hanna Wachtmeister.

Erbjudandet förväntas bestå av en nyemission av B-aktier motsvarande cirka 100 MSEK, och Flat Capital kommer att börsnoteras på Nasdaq First North.

Läs även: Börsnotering kan få vänta för Klarna – volatilitet gör vd nervös [Dagens PS]