Börsnotering kan få vänta för Klarna – vd:n Sebastian Siemiatkowski blir nervös av volatiliteten på aktiemarknaden, säger han till CNBC.

ANNONS

Klarna kommer sannolikt att vänta på att volatiliteten på aktiemarknaden lägger sig innan de går vidare med sin börsnotering. Detta enligt företagets vd Sebastian Siemiatkowski som gjort en intervju med CNBC.

”Volatiliteten på marknaden just nu gör mig nervös inför börsnoteringen för att vara ärlig. Jag tror att det skulle vara trevligt att börsnotera när det är lite mer sunt. Och just nu känns det inte riktigt sunt där ute”, säger han till CNBC. 

Tidigare har han sagt att företaget kan börsnoteras under det här året eller 2022. Men Klarna har inte bråttom, enligt Siematkowski.

”Det är mer sannolikt att det händer snart än för några år sedan. Men vi har inga omedelbara planer”, säger han till CNBC.

Han säger också till tidningen att den största anledningen till en börsnotering är att ge Klarnas långtida anställda och investerare möjligheten att kapitalisera på sina aktier. Var Klarna tänker börsnotera aktien är inte heller klart, enligt vd:n.

Vid den senaste kapitalrundan värderades Klarna till 46 miljarder dollar, motsvarande 398 miljarder svenska kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Klarna-aktier superheta i gråhandeln på Wall Street [Dagens PS]

Läs även: Klarna: ”Press att dubbellista aktien i börsnoteringen” [Dagens PS]