Elon Musk tycker att USA:s regering ska låta bli att försöka reglera marknaderna för krypto. Han säger också att sektorn är omöjlig att förstöra.

ANNONS

Tesla och SpaceX-vd:n Elon Musk svarade på frågor på scen på Code Conference i Beverly Hills, Kalifornien. På frågan från New York Times kolumnist Kara Swisher om USA:s regering bör vara involverad i regleringen av kryptosektorn svarade Musk enligt CNBC:

”Jag skulle säga ’gör inget'”.

”Det är inte möjligt att, tror jag, förstöra krypto, men det är möjligt för regeringar att bromsa dess framsteg.”

Tjänade stora belopp på krypto i vår

Tesla-vd:n Elon Musk har blivit något av en influencer för krypto på Twitter, och under våren gjorde Tesla stora investeringar i bitcoin vilket de tjänade 800 miljoner på när valutan gick kraftigt upp, vilket Dagens PS rapporterade om. Han själv vill dock tona ned sin betydelse för sektorn.

”Jag skulle inte säga att jag är en massiv kryptovaluta-expert. Jag tror att det finns ett värde i kryptovaluta, men jag skulle inte säga att det är Messias återkomst.”

Nya hårda tag i Kina

Musk diskuterade också Kinas förbud mot krypto och regeringens hårda tag mot sektorn. Kinas centralbank aviserade i förra veckan nya regleringar inklusive ett totalförbud mot alla kryptorelaterade transaktioner och ett system för att övervaka detta.

”En del av det kan faktiskt bero på elbrist i många delar av Kina. Många av provinserna i södra Kina har just nu slumpmässiga strömavbrott, eftersom strömbehovet är högre än väntat.”

ANNONS
ANNONS

”Jag antar att kryptovaluta i grunden syftar till att minska makten hos en centraliserad regering. De gillar inte det”, sa Musk enligt CNBC.

Läs även: Kina: ”Alla transaktioner i krypto förbjudet” [Dagens PS]

Läs även: Elon Musk: Tesla kan acceptera bitcoin igen [Dagens PS]